Monica McCarty - Gazap | Kitap Yorumu

12:33

Gazap birkaç hafta önce okuduğum bir kitap ama yorumlama şansı bulamamıştım. O yüzden şimdi fırsatım varken yorum yapmak istedim.

Monica McCarty, tarihi aşk romanlarını okumaktan hoşlananların kesinlikle kaçırmaması gereken bir yazar bana sorarsanız. Şu ana kadar hiç bir kitabı beni hayal kırıklığına uğratmadı. Keza Gazap da öyle. İtiraf ediyorum ki başlarda konu uzayınca biraz sıkıldım ama bu tamamen benim sabırsız yapımdan kaynaklanan bir durum. Zaten kısa süre içinde hikayenin içine dahil oldum ve Anna ve Arthur ile olayları yaşamaya başladım.

Tutsak'ı yorumladığımda, bu kitapların bir seri olduğundan bahsetmiştim. Highland Guard (İskoç Muhafızları) serisinin şu anda yayınlanmış 10 kitabı var ve Gazap bunlardan üçüncüsü. Aynı zamanda ülkemizde seriye ait olarak yayınlanan son kitap. Aslında okumaya çok fırsat bulamıyorum. Yoğun bir yıla girdim ama yine de bu seriyi tamamlamak istiyorum. İki Ateş Arasında serinin ilk romanı, daha önce söylediğim gibi okudum ama tam hatırlayamıyorum. Belki de onu baştan okurum. Ya da belki çevirilmesini beklemez ingilizce okurum. Henüz bilemiyorum. Vakit sıkıntım varken çok iddialı olamam :)

Arthur ve Anna'nın hikayesi bir açıdan çok hızlı bir açıdan çok yavaş ilerliyor. Hızlı ilerleyen şey aralarındaki tutku ki giderek de artıyor. Yavaş ilerleyen şey ise ilişkileri. Zaten hikayeyi çekici kılan ve o tutkuyu hissetmemizi sağlayan şey bu. İkisi de birlikte olmak isterken uzak durmak zorunda kalmaları ve birbirlerine yakınken de yine aynı sürecin devam etmesi. Arthur'da bir nevi Anna'yı ben almam ama başkasına da yar etmem havası var :D Tam açıklaması bu. Tam anlamıyla kavuştuklarında siz de onlarla birlikte bir rahat nefes alıyorsunuz yani :)

Tabii bir McCarty kitabında olmazsa olmaz savaşlar ve işkenceler yine bu kitapta da kendisine yer bulmuş.

Ben içeriğe bir girersem bütün kitabı anlatmadan susamıyorum. O yüzden yorumumu kısa tutuyor ve sözün özü tam bir Monica McCarty kitabıydı diyorum. Yazarın tarzını ve kalemini sevenlerin mutlaka okuması gereken bir kitap. Tarihi aşk romanı severler için de öyle...

Serisinin kitapları şöyle:
  1. The Chief (İki Ateş Arasında)
  2. The Hawk (Tutsak)
  3. The Ranger (Gazap)
  4. The Viper
  5. The Saint
  6. The Recruit
  7. The Hunter
  8. The Raider
  9. The Arrow
  10. The Knight
Ve az önce aldığım yanıtla birlikte bir de güzel haber vereyim. Koridor Yayınları serinin bir diğer kitabının bu ay sonuna kadar çıkacağını söyledi. Merakla beklemedeyiz :)

Gazap'ın konusu ise şöyle:
Üstün keşif becerilerinden dolayı kralın gözde ordusuna seçilerek düşman cephesine sızan Arthur Campbell, bir sonraki adımı için emir beklemektedir. Adeta bir gölge gibi hareket ederken, babasını öldüren liderin klanına karşı yüreği intikam ateşiyle yanıp tutuşmaktadır. Ancak düşman cephesinin tam kalbinde karşısına beklenmedik bir engel çıkar. Gizli kapaklı işleri aydınlatmadaki becerisiyle ondan aşağı kalır yanı olmayan, efsanevi güzelliğiyle Anna MacDougall.

Babasının kuvvetlerine yeni katılan bu sert görünüşlü, yakışıklı adamdan etkilenen Anna, onun kendisine karşı kararlı bir tavırla kayıtsız kalışını bir meydan okuma olarak kabul etmeye hazırdır. Savaşın bir an önce bitmesini dileyen Anna, sevebileceği iyi bir adamla sakin bir hayat paylaşma hayalleri kurarken, onu gözleriyle kendine çeken ancak sözleriyle uzaklara iten bu esrarengiz şövalyeye gönlünü kaptırır. Fakat tehlike, yalan dolan ve ufukta görünen savaş, ikisini birbirlerinin tutkularını ve sırlarını öğrenmeye sürükleyince, adeta çelikten bir vücuda sahip bu savaşçı bir seçim yapmak zorunda kalır: Aşk mı? Yoksa intikam mı?

4 yorum

  1. Ama ama ama... bana ne bana ne okumuyorum yorumu :/ ben henüz kitabı okumadım yorumu da okumuyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha, aşk olsun hatunum. Sen beni kendinle karıştırdın tabii, içeriğe girmedim hiç merak etme :P :D Okuyabilirsin rahat rahat. :D Ayrıca yorumda güzel de bir haberim var :) :)

      Sil
    2. bu ay sonu mu? Annnemmmmm gel kitapçık gel :D ayyy en iyisi gel paracıklar gel diyelimde hemen alabilelim :))

      Sil
    3. Tabii çalışan insanın hali başka, öğrenci değil ki denkleştireyim desin :P :D hahah :D Ben de alacağım inşaallah ya. Almaktan çok okumak sıkıntı. 4. sınıf ne kazıkmış :D

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bana Ulaşın

Ad

E-posta *

Mesaj *

Bumerang - Yazarkafe