Moda = Zevksizlik?

16:23


Efendim, bayanların çoğunda moda merakı vardır malum. Bir de ünlü modacılar ve bilmem ne kolaksiyonları falan var ki blog yazan bayanlarmızın çoğu, yemek üzerine bir şeyler yazmıyorsa, moda blogu yazar ve bu modacıların tasarımlarına öyle yorumlar yapılır ki zannedersiniz adam/kadın sekizinci dünya harikasını yapmış. Parası cebinde gani olanlar tutar bunlara milyonlar döker falan.

Ama özellikle dün ki Mtv'nin müzik ödüllerinin yapılmasından sonra yeniden anladım ki modacı olmak için gereken bir numaralı özellik zevksiz olmak. Onlar nasıl kıyafetler Ya Rabbim! Kıyafetin sağı düzgünse solu kötü, solu düzgünse sağı....Bir de onlara kim bilir ne meblağlar ödeniyor.

Hiçbir zaman modaya karşı özel bir ilgi beslemedim. Ben "Sana yakışan şey modadır," sözüne inanlardanım. Ama "modadan anlayan" bayanların eriyip bittikleri kıyafetlere bakıyorum da çoğunu hiçbir açıdan hiçbir şeye benzetemiyorum. O yüzden artık "modadan anlayanların" üçüncü gözleri olduğuna ve insanların genelinin göremediği mucizevi ayrıntıları görebildiğine inanmaya başladım. Ya da kısaca onlar da zevksiz.

Bu acımasız bir yorum olabilir ki muhtemelen onlara göre de ben kesinlikle zevksizin önde gideniyimdir. Yine de doğal halleriyle dünya güzeli olan bir kızın "moda" adı altında ya da "ünlü modacı" şeklinde hitap edilen birisinin elinde çıkma bir şeyin içine girmesi sonucunda yarı yarıya kaybettiği güzelliğine hep acıyorum.

Ha hepsi mi kötü? Tabii ki hayır. Aralarında cidden güzel şeyler de görüyorum ve istiyorum ki onların yetiştirdiği tasarımcılar, diğer güzellik katili tasarımcıların sonu olur.

Misal, Kristen Stewart kızımızın kendi film galasında giydiği bir kıyafet;


Üşenmedim, ilk gördüğüm zamanlar, kim ne demiş diye baktım. Sevgili "modadan anlayan" guruhtaki arkadaşlar öyle bir övmüşler ki kıyafeti kendimden şüpheye düştüm. Ama hepsi beğenmiş ha, birisi ikisi değil. Genelde de aynı güruh, benim "Hah! Bak ne de güzel olmuş" dediğim kıyafetleri yerden yere vurur.

O zaman tam olarak karar verdim ki ben bırakın modayı, modanın m'sinden anlamıyorum. Ve buna şükrediyorum. Eğer modadan anlamak bu ve bunun türevi kıyafetleri beğenmek anlamına geliyorsa moda özürlü olarak yaşamaya devam etmeyi tercih ediyorum. Ne yani, sorun bende mi?

2 yorum

  1. Yok hatun bende modadan anlamıyorum. Adem'le Havva gibi müstehcen yerlerini kapatıp her yerini göstermek bende moda olamaz ama ne yazık ki artık bu anlayışta çok kişi... Biraz ağır bir tabir olabilir ama bence bu durum biraz kendini sergileme modu gibi... Yazık gerçekten, artık şıklık=çıplaklık oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi bence pek de acımasız bir yorum olmadı hatun. Doğru söze ne denir...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bana Ulaşın

Ad

E-posta *

Mesaj *

Bumerang - Yazarkafe